Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Balet v kině: Don Quijote - Královský balet Londýn

Menu
náš tip
19.02. do 19.02.
20:15 - 23:00
Bio Oko
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Balet v kině: Don Quijote - Královský balet Londýn

Balet o třech dějstvích s prologem. Přímý přenos.

 
Cena: 300 Kč
 
Bio Oko
Františka Křížka 460/15
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Don Quijote | Royal Ballet, GBR, 2019, 165 min,
Režie: Carlos Accosta,
V původním znění bez titulků

Choreografie Carlos Acosta podle Maria Petipy Hudba Ludwig Minkus Úprava a orchestrace Martin Yates

V životem nabité inscenaci okouzlujícího baletu choreografa Carlose Acosty vítězí láska a přátelství. Cervantesův příběh o rytíři klátivé postavy, Donu Quijotovi, inspiroval bezpočet uměleckých zpracování. Marius Petipa vytvořil k dobrudružstvím muže z La Manchy a jeho věrného sluhy Sanchi Panza jiskřivou choreografii, jejímž centrem jsou virtuozní role milenců Basilia a Kitri. Carlos Acosta si pro svou první produkci v Královském baletu zvolil radostnou hudbu Ludwiga Minkuse. Jeho živá inscenace představuje celý soubor v rolích bujarých venkovanů, vášnivých cikánů i fantastických květin. Příběh vypráví o podivuhodné cestě a skutcích Dona Quijota, které podniká k poctě fiktivní vznešené dámy Dulciney. Jasný, půvabný, veselý i dojemný – Don Quijote v provedení taneční techniky Frederica Ashtona je baletem plným povznášejících emocí.

Královský balet v Londýně získal za 300 let své existence jedinečné renomé. Českým divákům přinášíme v přímých přenosech do kin vždy to nejlepší z aktuální sezóny, která klasicky nabízí vděčné rodinné inscenace, nesmrtelné baletní klasiky i progresivní novinky.


Zpět na homepage