Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Příběh Neratova - od rozbořeného kostela po pivovar

Menu
náš tip
13.12. do 13.12.
17:00 - 17:00
Knihovna Václava Havla
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Příběh Neratova - od rozbořeného kostela po pivovar

Beseda  v Knihovně Václava Havla.

Knihovna Václava Havla
Ostrovní 13
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Zveme Vás na besedu, kterou pořádá Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla. Beseda proběhne 13. prosince 2018 v 17 hodin v Knihovně Václava Havla.

Vysídlená a doslova vylidněná vesnice, rozbořený kostel, ve kterém rostly stromy… Tak začíná neratovský příběh, tak potkal poprvé v životě Neratov mladý, tajně vysvěcený kněz, Josef Suchár. Oslovil dvě rodiny, které se v Orlických horách natrvalo usadily. Spolu s dalšími přáteli založili občanské sdružení, obklopili se lidmi potřebnými a handicapovanými – a s nimi vybudovali novou vesnici. Příběh splněných vizí a dnes největšího zaměstnavatele handicapovaných v regionu.

Besedy se zúčastní farář Mons. Josef Suchár, ředitelka Základní školy speciální Broňa Havlíková a manažer spolku Neratov Antonín Nekvinda. 

Úvodní slovo přednese textař, spisovatel a kulturní antropolog Michal Horáček. 

Moderuje Veronika Sedláčková.

Na závěr besedy společně se zástupci Karmelitánského nakladatelství pokřtíme novou knihu Zázrak v Neratově – Josef Suchár v rozhovoru s Tomášem Kutilem.


Zpět na homepage