Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Mars - Premiérový víkend

Menu
náš tip
18.10. do 21.10.
15:00 - 23:59
CinemArt
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Mars - Premiérový víkend

Mars. Absurdní film o láskách, svatbě a odpadcích, které sbíráme celý život na Zemi a nakonec je odneseme i na jinou planetu.

CinemArt
Praha
Praha
Vizitka pořadatele 
 

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy.

Snímek Mars se natáčel na stanici Mars Desert Research Station v poušti amerického Utahu v autentickém prostředí modulu pro simulace pobytů na Marsu. “Natáčení proběhlo na malé vědecké základně uprostřed pouště. S herci a malým štábem jsme respektovali zásady kosmického výzkumu: oficiální komunikace probíhala v angličtině, soukromé hovory v češtině. Jednoduché pravidlo inspirovalo filmové dialogy. Vědecká základna, ve které jsme natáčeli i bydleli, poskytla autentické interiéry. Patnáct let nepřetržitého provozu se na stanici výrazně podepsalo. Oprýskaný, zanedbaný vzhled jsme využili pro náš příběh,” upřesňuje podmínky natáčení režisér Benjamin Tuček.

Režie: Benjamin Tuček
Scénář: Benjamin Tuček, Tereza Nvotová
Kamera: David Čálek, Nikolas Tušl
Hudba: Ondřej Ježek, Tomáš Procházka, Petr Marek, Prokop Holoubek
Hrají: Petra Nesvačilová, Tereza Nvotová, Halka Třešňáková, Jiří Havelka, Tomáš Jeřábek, Petr Prokop, Ondřej Doule


Zpět na homepage