Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Contempuls Night

Menu
náš tip
18.11. do 18.11.
20:30 - 22:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Contempuls Night

Yarn/Wire (USA)

 
Cena: 300 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Soubor Yarn/Wire, sestávající ze dvou hráčů na klávesové nástroje a dvou perkusionistů, se během patnácti let své existence stal nedílnou součástí newyorské scény soudobé hudby. Kvarteto vyhlášené mimořádnou přesností interpretace i energičností projevu navazuje tvůrčí spolupráce s těmi nejzajímavějšími skladateli ze Spojených států i Evropy a pouští se i do odvážných hudebních projektů. V Praze v multifunkčním sále DOX+ uvede dvě stěžejní díla svého repertoáru – část volného cyklu Images of Duration letos čtyřiačtyřicetiletého amerického skladatele Alexe Minceka a „hravě brutální“ dílo Feld, které pro soubor napsal jeden z nejvyhledávanějších německých skladatelů současnosti Enno Poppe. Festivalový program doplní světová premiéra skladby Pěsti, kterou na objednávku festivalu Contempuls složil Šimon Voseček, jehož hudba se v Rakousku, kde žije, těší čím dál většímu uznání, zatímco české publikum ji teprve objevuje.

 

PROGRAM

Alex Mincek: Images of Duration

Šimon Voseček: Pěsti, světová premiéra, objednávka festivalu Contempuls

Enno Poppe: Feld

 

Festival Contempuls přibližuje posluchačům aktuální dění ve světě soudobé vážné hudby. Na programu jeho 9. ročníku je dvojkoncert Contempuls Night, který v rámci jednoho večera představí íránsko-amerického cembalistu Mahana Esfahaniho a newyorský soubor Yarn/Wire, sestávající ze dvou hráčů na klávesové nástroje a dvou perkusionistů.

 

K dramaturgii již tradičně patří také uvedení nových děl, které čeští skladatelé vytváří přímo na objednávku festivalu. Letos zazní premiéry děl autorů světového renomé – Miroslava Srnky a Šimona Vosečka.


Zpět na homepage