Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Pexeso - experimentální divadelní projekt

Menu
náš tip
19.06. do 19.06.
20:30 - 22:00
Galerie Rudolfinum
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Pexeso - experimentální divadelní projekt

Galerie Rudolfinum ve spolupráci s STK Theatre Concept uvádí experimentální divadelní projekt PEXESO.

 
Cena: Zdarma
 
Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 79/12
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 


Dne 19. 6. hrají: Dana Batulková, Josef Bolf, Jakub Gottwald, Zuzana Stavná, Tomáš Měcháček, Petr Švolba, Jakub Tomáš, Kateřina Vincourová

Vstup zdarma.

Experimentální divadelní projekt, který na scéně propojuje herce s neherci, resp. výtvarnými umělci. Každé z představení je unikátním spojením individuálních vystoupení na klasické téma LÁSKY. V procesu jeho vzniku jsou umělecké myšlenky jednotlivců režisérsky spojeny v komplexní dílo, čímž vzniká koncept, který si pohrává s autorstvím celého projektu. Stíráním konvencí klasického divadla nechává nezodpovězenou otázku, jestli je autorem režisérka, kurátorka, nebo samotní umělci/herci.

Představení nemá pevně stanovený scénář. Pohybuje se na hranicích dvou umění (divadelního a výtvarného) a pracuje s nimi v jiných dimenzích. Herec dostává prostor pro vlastní vyjádření a výtvarník vede dialog s kurátorem a režisérem ještě před vznikem díla samotného. 

Výběr umělců respektuje jejich běžnou formu uměleckého vyjádření. Současně však otevírá nové možnosti prezentace jejich umělecké myšlenky. Experiment je tak položen do oblastí jako jsou malba, instalace, fotografie, plastika nebo videoart, které přenáší na jeviště.

V rámci projektu se celkem uskuteční pět originálních představení. První tři jsou startovací a odehrají se v průběhu května až srpna. V každém z nich se představí čtyři herci a čtyři výtvarníci, kteří se ale v jednotlivých představeních neopakují (divák tak může chodit znova a přitom poprvé…).

Pexeso 3: 10. 5., Pexeso 2: 19. 6., Pexeso 1: 26. 8. 
PEXESO: 22. 9. a 23. 9. 2018

Režie: Adéla Stodolová
Kurátorka projektu: Lenka Hachlincová
Režijní supervize: SKUTR
Hudba: Petr Zeman
Scéna: Pavla Kamanová
Kostýmy: Eva Suchánková
Produkce: Pavla Klouzalová

 


Zpět na homepage