Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Libeňská pouť

Menu
náš tip
21.04. do 21.04.
12:00 - 17:00
Městská část Praha 8
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Libeňská pouť

Letos s více netradičními atrakcemi: kolotoč na ruční pohon, kušová střelnice, houpačky (zvířecí lodičky), velký houpák, barbarské sekery, kotrmelčák.

 
Cena: Zdarma
 
před kostelem sv. Vojtěcha v Libni
U Meteoru 6
180 48, Praha 8
Vizitka pořadatele 
 

Městská část Praha 8 ve spolupráci s farností svatého Vojtěcha a Osmičkou pro rodinu připravila na sobotní odpoledne 21. dubna 2018 Libeňskou pouť. Akce se uskuteční v okolí kostela a budovy úřadu městské části Praha 8 tzv. Bílého domu od 12 do 17 hodin. Kulturní odpoledne, určené zejména pro děti, přinese netradiční pouťové atrakce, představí ukázky řemesel, pohádku a chybět nebude ani jarmark. Všechny atrakce jsou pro návštěvníky zdarma.

„Jedná se v pořadí již o čtvrtou pouť v Libni, jejíž tradici jsme obnovili v roce 2015,“ uvádí radní Prahy 8 pro kulturu Jana Solomonová a k letošnímu programu dodává: „pravidelně na pouť zveme netradiční atrakce, které se vždy u návštěvníků setkají se zaslouženým úspěchem. Letos přijedou navíc velký houpák a barbarské sekery, takže atrakcí bude celkem šest.“

Libeňská pouť je zaměřena na celou rodinu, na atrakcích se však vyřádí především děti. Netradiční pouťové atrakce jako kolotoč na ruční pohon, kušovou střelnici, houpačky ve tvaru zvířecích lodiček, kotrmelčák, velký houpák a barbarské sekery dodává umělecká a pouťová společnost Al Rašíd. Atrakce jsou všechny ručně zdobené originální malbou a vyřezáváním. Obsluha bude pro dotvoření ještě autentičtější atmosféry oblečena do dobových kostýmů. 

Pro děti a nejen pro ně budou připraveny ukázky řemesel jako kovář, keramik, umělecký sklenář nebo vlásenkář/maskér v podání studentů a mistrů ze Střední odborné školy uměleckořemeslné. Jejich dovednosti si budou moci návštěvnici také vyzkoušet. Divadlo Víti Marčíka předvede od 15.00 hod. dětem pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků. Pouťovou pohodu bude s písničkami na přání dotvářet diskžokej.

Pro ostatní návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky kostela zaměřené na sakrální architekturu, a také komentovaná prezentace varhan. Oživením pro návštěvníky kostela budou dva varhaní koncerty. Pro příchozí budou připraveny pamětní balónky s potiskem kostela a tombola.

Po celou dobu konání Libeňské pouti bude v kostele umístěna výstava „110. výročí vysvěcení kostela sv. Vojtěcha v Libni“, která byla poprvé prezentována veřejnosti v roce 2015.

Samozřejmostí bude bohatý jarmark a stánky s občerstvením pro malé i velké. 

Na všechny příchozí se těšíme v sobotu 21. dubna 2018 od 12 do 17 hodin.

Mediálním partnerem akce je Regina DAB Praha.


Zpět na homepage