Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Storyslam - Světový den vyprávění

Menu
náš tip
20.03. do 20.03.
14:00 - 21:00
Langhans - Centrum Člověka v tísni
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Storyslam - Světový den vyprávění

A je to tady zas, a to už popáté!

Langhans - Centrum Člověka v tísni
Vodičkova 707/37
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

STORYSLAM - Světový den vyprávění 2018
20. března 2018, 14 - 21 hod.
Langhans - Centrum Člověka v tísni, Praha
téma: moudří blázni

přihlašování na workshopy a antisoutěž ve vyprávění tady:https://goo.gl/daA8gF

Workshopy nejen pro pedagogy
14 – 17 hod.

Patříte mezi nadšené vypravěče a hledáte nové publikum? Chcete se naučit, jak poutavě vyprávět? Nebo jen rádi posloucháte příběhy? Pak si nenechte ujít festival Storyslam, který proběhne 20. března na Světový den vyprávění v Praze v Langhans – Centru Člověka v tísni. Stovky měst na celém světě letos propojí téma „Moudří blázni". Festival Storyslam pořádají spolek Storytelling a vzdělávací program Varianty společnosti Člověk v tísni.

Ve světě funguje tradice Světového dne vyprávění od roku 2001, v Praze se bude slavit popáté. Na programu festivalu jsou workshopy, vypravěčská vystoupení a večerní příběhová antisoutěž Storyslam. „Věříme, že ideální oslava Světového dne vyprávění vypadá tak, že vypráví každý. Vypravěčská komunita navíc po celém světě funguje velmi propojeně. Právě proto je na každý rok určeno jedno téma, které spojí události dohromady a vytvoří tak společné sdílení příběhů. A zrovna to je i největší dar vyprávění - prožívat příběhy spolu," říká Barbora Schneiderová, dramaturgyně festivalu a ředitelka spolku Storytelling.

Festival se zaměří i na pedagogy, kteří se během workshopů naučí, jak využít vypravěčství ve školách. „Vyprávění příběhů aktivně pomáhá dětem rozšířit slovní zásobu a chápat souvislosti, rozvíjí kritické myšlení a podporuje umění naslouchat. Proto má své důležité místo ve vzdělávání," říká koordinátorka programu Varianty Lucie Kundra.
Návštěvníci se kromě dvou workshopů, které jsou určené nejen pedagogům, mohou těšit na pokračování úspěšné storytellingové inscenace Zrezivělé dětství s podtitulem Kádrovaná láska. Své příběhy představí děti z pražské Základní školy Na Beránku. Vrcholem celého programu bude večerní přehlídka příběhů Storyslam, při které každý vypravěč dostane pět minut na to, aby publiku sdělil svůj příběh na festivalové téma.

Festival Storyslam se koná 20. března od 14 do 21 hodin v Langhans – Centrum Člověka v tísni (Vodičkova 37, Praha 1) a pořádají jej společně Spolek Storytelling, který se věnuje profesionálnímu vypravěčství a osvětě, a program Varianty spol. Člověk v tísni.


Zpět na homepage