Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

David Gaberle: NA PRAHU

Menu
náš tip
31.01. do 28.02.
09:00 - 21:00
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
David Gaberle: NA PRAHU

Zveme vás na fotografickou výstavu Davida Gaberleho NA PRAHU.

 
Cena: Zdarma
 
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
Vyšehradská 54
Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

David Gaberle se už ve své prvotině Metropolight (2017) přihlásil k velké tradici momentní fotografie, obvykle označované jako subjektivní dokument. V letech 2012–2016 takto pořizoval snímky ve světových metropolích. V minulém roce tento ověřený model přenesl do svého rodiště a fotografoval Prahu.

Fotografuje barevně a bez inscenačních zásahů. Jeho metoda je založena na tradičních fotografických dovednostech – vidění, vyhledání vhodného prostředí, a pečlivém vyčkání záběru.

Pod zdánlivě jednoduchými a na první pohled snad nepříliš atraktivními záběry se skrývá bohatá řeč odkazů. Vše je potenciálním nositelem možných sdělení. Je přitom charakteristické, že na těchto snímcích jsou lidé vrženi do prostoru velkoměsta.

Vytištěné fotografie jsou na výstavě zastoupeny jen ve skromné míře. Většinu snímků představuje obří projekce. Vše propojuje instalace sestavená z různých vizuálních prvků pražské ulice sejmutých z vystavených fotografií.


Zpět na homepage