Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Charta story. Příběh Charty 77

Menu
náš tip
03.12. do 13.01.
10:00 - 18:00
Národní galerie
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Charta story. Příběh Charty 77

Při příležitosti 40. výročí podpisu Prohlášení Charty připravila Národní galerie v Praze novou expozici Charta Story.

 
Cena: od 120 Kč
 
Národní galerie
Hradčanské náměstí 2
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Datum konání: 14.03.2017 - 13.01.2019
Místo konání: Salmovský palác

Při příležitosti 40. výročí podpisu Prohlášení Charty připravila Národní galerie v Praze ve spolupráci s Archivem Jana Patočky, Knihovnou Václava Havla, Libri Prohibiti a dalšími novou expozici Charta Story.Výstava Příběh Charty je připomínkou čtyřicátého výročí Charty 77, neformální občanské iniciativy, kritizující nedodržování lidských a občanských práv. Na příběhu Ivana Jirouse – básníka, výtvarného kritika, představitele českého undergroundu – dokumentovaném fotografiemi, písemnostmi i osobními věcmi, autoři výstavy představují, společně s historickým zhodnocením Petra Blažka a Veroniky Tuckerové, životní osudy lidí z různých společenských okruhů, jejichž spojnicí bylo souznění s duchem textu Charty a kteří byli jejími signatáři.

V rámci výstavy jsou představeny také fotografie Jiřího Bednáře, Jaroslava Brabce, Michaela Duse, Bohdana Holomíčka, Jana Kašpara, Jaroslava Kukala, Ivana Kyncla, Ondřeje Němce, Viktora Stoilova, Oldřicha Škáchy i dalších fotografů, které zachycují dobovou atmosféru a dění v tzv. neoficiální kultuře.

 


Zpět na homepage