Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Dětský den s oddílem Mamuti

Menu
náš tip
03.06. do 03.06.
10:00 - 17:00
Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Dětský den s oddílem Mamuti

Dětský den proběhne v Pedagogickém muzeu jako doprovadná akce k výstavě Pravěk, k tabuli! Jak si pračlověk cestu do škol našel.

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského
Valdštejnská 20
11800, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Zejména dítky jsou zvány na cestu do pravěku s oddílem experimentální archeologie Mamuti. Oddílová mládež namíchá barvy na neotřelé zdobení obličejů a uhněte těsto na prehistorické hady, které si malý návštěvník upeče na klacíku na ohni.

Na krásném muzejním dvoře budeme již tradičně křesat jiskry ocílkou a pazourkem, v jeskyni lovců mamutů kreslit na stěny pravěkou faunu podle školních obrazů, pokročíme ve společném díle při výrobě sekeromlatu ruční vrtačkou a v ozvěnou oplývajících prostorách historické budovy budeme produkovat pravěké rytmy na oddílové nástroje. K dispozici budou i další hry cvičící vytrvalost, sílu a postřeh, jako například rodinné mletí mouky na kamenné zrnotěrce a chytání lumíků podle Štorcha.

Znavený návštěvník se může usadit v Café Comenius a připomenout si své oblíbené kapitoly z knih Eduarda Štorcha, jemuž je věnována značná část výstavy. Některé z předmětů, které se pojí se jménem tohoto pedagoga, amatérského archeologa a spisovatele, jsou výstavou představeny veřejnosti vůbec poprvé.

PRAVĚKÉ PŘEVLEKY VÍTÁNY!

VSTUP PRO DĚTI 0 – 15 LET ZDARMA


Zpět na homepage