Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

WILD! 2023

Menu
náš tip
30.05. do 17.06.
17:00 - 20:00
Venuše ve Švehlovce
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
WILD! 2023

Jediný festival queer divadla v ČR.

Venuše ve Švehlovce
Slavíkova 22
Praha 3
Vizitka pořadatele 
 

Festival Wild! je jediný divadelní festival v ČR se zaměřením na tématiku queer & LGBT+. V průběhu 5 dnů na přelomu května a června divákům a následně i 16.6. zprostředkuje výrazné počiny na poli queer divadla jak z českých zemí, tak ze zahraničí.

Přehlídka Wild začíná 30. května v rondokubistickém sále pražského divadla Venuše ve Švehlovce. Kromě zahraničních hostů (Velká Británie, Slovensko), nabídne i premiéry šité přímo na míru festivalu či fotografickou pop-up fotografickou výstavu. Letošní ročník, ve kterém se mísí historické sondy do života slavných LGBT+ osob se silným důrazem na hudbu, potěší všechny náročné milovníky umění. V roli krále Edvarda II. se ve stejnojmenné premiéře představí Michal Kern, čerstvý držitel Českého lva.

30.5. George (Eliška Říhová) premiéra

31.5. Ich habe genug / Už stačí (Slovenské národné divadlo) česká premiéra

1.6. Sandra na Krásno (Natalie A. Rolko) pop-up výstava

2.6. Playroom is dark (Depresivní děti touží po penězích) otevřená zkouška

3.6. Admiring La Stupenda (Daniel Somerville) česká premiéra

16.6. Edvard II. (Depresivní děti touží po penězích) premiéra


Divadelní přehlídku pořádá kulturní sluj Venuše ve Švehlovce, akce zaplňuje mezeru v místním kulturním prostředí, kdy snoubí společenskou angažovanost s vysokými uměleckými nároky.

Festival nese provokativní název Wild! jako výraz nespoutaného uměleckého výrazu, kterým queer umělecká komunita obohacuje kulturní svět. Zároveň je připomínkou historické osobnosti Oscara Wilda, dandyho a literáta, který byl za svou homosexualitu odsouzen a tento proces mu prakticky zničil život.
Projekt je podpořen z programů Evropské Unie, Národního plánu obnovy, Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy a MČ Praha 3


Zpět na homepage