Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Pavel Haas Quartet

Menu
náš tip
07.06. do 07.06.
19:00 - 21:00
Winternitzova vila
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Pavel Haas Quartet

Nestává se příliš často, aby světoznámý soubor Pavel Haas Quartet hrál v Čechách a Winternitzova vila bude jedna z mála příležitostí.

 
Cena: Zdarma
 
Winternitzova vila
Na Cihlářce 10
15000, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Večer vedený v duchu prvorepublikových salónů můžete zakončit se sklenkou vína na některé ze tří teras nebo v prostorách vily, která vám po koncertě zůstane otevřena na prohlídku. 

KONCERT PAVEL HAAS QUARTET LZE KOUPIT POUZE JAKO SOUČÁST ABONMÁ ZIMA - JARO 2023

Pavel Haas Quartet založila v roce 2002 Veronika Jarůšková s violistou Pavlem Niklem, který byl jeho členem až do roku 2016, kdy musel soubor z rodinných důvodů opustit. Po vítězství na soutěžích Pražské jaro a Premio Paolo Borciani v italském Reggio Emilia v roce 2005 se Pavel Haas Quartet rychle etabloval mezi nejvýraznější světové komorní soubory současnosti. Kvarteto vystupuje v nejvýznamnějších koncertních síních po celém světě a nahrálo sedm CD ověnčených mnoha prestižními cenami mezinárodní kritiky. Významný britský hudební časopis BBC Music Magazine zařadil Pavel Haas Quartet mezi 10 nejlepších smyčcových kvartet všech dob, a to po bok takových jmen, jakými jsou např. Alban Berg Quartet, Amadeus Quartet či Borodin Quartet. 

Soubor nese jméno českého skladatele Pavla Haase (1899–1944), Janáčkova nejnadějnějšího žáka, který byl v roce 1941 nacisty uvězněn v Terezínském ghettu a o tři roky později umučen v koncentračním táboře v Osvětimi. Jeho hudební odkaz zahrnuje tři skvostné smyčcové kvartety.


Zpět na homepage