Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Ondřej Sekora - známý i neznámý

Menu
náš tip
28.02. do 21.05.
13:00 - 18:00
Villa Pellé
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.

Významný český spisovatel a ilustrátor knih pro děti, současně však zanechal nepřehlédnutelnou stopu v dějinách české žurnalistiky, sportu, divadla...

 
 
Villa Pellé
Pelléova 10
16000, Praha 6
Vizitka pořadatele 
 

Výstava, kterou Villa Pellé ve spolupráci s Moravským zemským muzeem chystá u příležitosti devadesátých narozenin Ferdy Mravence, bude reflektovat všechny Sekorovy důležité autorské polohy a představí pestrost jeho tvorby. Výpůjčky z bohatých fondů Kunsthalle Praha a MZM budou doplněny exponáty z dalších sbírkotvorných institucí i od soukromých sběratelů.

Základ prezentace budou tvořit originály ilustrací Sekorových slavných i méně známých knih, chybět však nebudou ani jeho novinové kresby a karikatury, soukromá malířská tvorba, scénografické projekty nebo loutky vytvořené podle Sekorových návrhů.

Jako celek nabídne výstava vizuálně atraktivní a informacemi nabytou podívanou, která dokáže oslovit všechny návštěvnické generace.


Zpět na homepage