Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Pan Pros

Menu
náš tip
17.03. do 17.03.
19:00 - 21:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Pan Pros

Slova, která mi nepatří.

 
Cena: 250 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Muž a žena u konce svých sil na pobřeží moře. Čas se zastavil. Vynořují se jen útržky vzpomínek. Nelze zůstat, nelze odejít. Nelze mluvit, nelze mlčet. A pocity? Beckettovská variace divadelního spolku Jedl. Jan Nebeský se po čtvrt století, kdy vznikla v Divadle Komedie jeho slavná inscenace Konec hry, vrací k Samuelu Beckettovi. Tentokrát jde o autorské uchopení beckettovských témat a motivů.

Při příležitosti 30. výročí úmrtí Samuela Becketta, fascinujícího dramatika, prozaika a nositele Nobelovy ceny za literaturu, Centrum DOX oslovilo divadelního režiséra Jana Nebeského, který se výrazně podílel na výjimečné éře Divadla Komedie v druhé polovině devadesátých let. Svou hloubkou pohledu na svět a realitu, svým porozuměním má Nebeský k dramatikovi Beckettovi tak blízko jako málokterý český činoherní režisér. Nebeský svým výrazným tvůrčím rukopisem přetváří beckettovská témata a motivy do experimentální činohry s názvem Pan Pros s podtitulem Slova, která mi nepatří, jež bylo v prostorách Centra DOX uvedeno v premiéře 2. října 2019.


Zpět na homepage