Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Shifted Realities

Menu
náš tip
16.03. do 11.06.
10:00 - 18:00
Galerie Rudolfinum
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Shifted Realities

Co je realita? A je realita jenom jedna? Nebo se nám nabízí možnost pohybovat se mezi různými verzemi toho, co jinak považujeme za samozřejmé?

 
Cena: Zdarma
 
Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 12
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Co je realita? A je realita jenom jedna? Nebo se nám nabízí možnost pohybovat se mezi různými verzemi a variacemi toho, co jinak považujeme za samozřejmé a popisujeme jako skutečnost? V globální i lokální politice se v posledních letech často mluví o rozdělených společnostech, s předpokladem, že jedna strana odmítá poslouchat druhou a obráceně. Je snad možné, že každá ze stran žije v jiné realitě? A co potom rostoucí digitální svět? Můžeme jej považovat za reálný? Nebo toto privilegium necháváme fyzickému prostoru kolem nás, na který se můžeme dívat vlastníma očima a sáhnout na něj bez pomocí displejů, ovladačů nebo rukavic virtuální reality?

Výstava Shifted Realities si klade výše zmíněné otázky a doplňuje je o nespočet dalších, aby návštěvníkům Galerie Rudolfinum nabídla škálu možných návodů a náznaků vnímání, jak rozvětvené a košaté naše reality mohou být. Na sérii prací mezinárodně renomovaných umělců představuje obrazem, prostorem i pohybem vybrané přístupy uvažování o současném světě a jeho směřování.

Výstavou vás může provázet digitální katalog se sérií textů osvětlujících každé z vystavených děl, doplněný výběrem kontextualizujících esejí.

Vstup je opět volný, proto se můžete kdykoliv vrátit a pokračovat, kde jste přestali.

Kurátoři: Eva Drexlerová, Jen Kratochvil, Petr Nedoma

Vystavující umělci: Marwa Arsanios, Ed Atkins, Adéla Babanová, Zach Blas, Paul Maheke, Leslie Thornton

Vernisáž výstavy se koná ve středu 15. března 2023 od 18:00 ve dvoraně Rudolfina. Vstup volný. 


Zpět na homepage