Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Zimní filmobraní: Buď můj hlas

Menu
náš tip
01.02. do 01.02.
18:00 - 22:00
Skautský institut na Staromáku
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Zimní filmobraní: Buď můj hlas

Dokumentaristka Nahid Persson pomocí kamery i vznikajícího přátelství s energickou Masíh, íránskou novinářkou žijící v exilu v USA.

 
Cena: Zdarma
 
Skautský institut na Staromáku
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Dokumentaristka Nahid Persson pomocí kamery i vznikajícího přátelství s energickou Masíh, íránskou novinářkou žijící v exilu v USA, postupně objevuje ženu, která je tváří a hlasem milionů lidí kritických vůči náboženskému fundamentalismu íránského režimu. Film však zároveň ukazuje i lidskou bytost radující se z maličkostí a trpící strastmi vlastní rodiny i stovek neznámých Íránců, kteří se na ni obracejí. Na pozadí násilného potlačování největších novodobých protivládních protestů jsme svědky každodenního úsilí ženy, jež i přes mnohaleté odtržení od rodiny, emoční i fyzické vyčerpání a pravidelné výhrůžky násilím a smrtí neúnavně bojuje za svobodnější Írán.

Po filmu bude následovat diskuse s Evin, absolventkou íránistiky, která studovala v Ahvázu a která nám poví něco o svých pobytech v Íránu a také se podělí o své pocity a zkušenosti týkající se aktuální situace.

POVINNÁ ONLINE REGISTRACE ZDE - https://forms.gle/LR2gW3HtPaLnDvnV6

VSTUP ZDARMA


Zpět na homepage