Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Obřad uctění Mladýho Svatýho

Menu
náš tip
29.01. do 29.01.
16:00 - 18:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Obřad uctění Mladýho Svatýho

Výstava Stavitelé chrámů končí, je na čase se rozloučit. Tentokrát ale ve velkém stylu.

 
Cena: 120 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Jedinečné Svatopěstitelské Družstvo (JSD) nenechalo nic náhodě a rozloučení s prostorem DOX zasvětí přímo Mladýmu Svatýmu, jakožto největšímu Umělci a Největší Lásce. Návštěvníky čeká telepatické spojení s Mladým Svatým a vyznání víry nových konfidentů dle broňoslavného kréda JSD. Zájemci o vstup do JSD mohou přijít vyznat víru v Pana Miláčka Mladýho Svatýho a zjistit více o činnosti družstva. Že nerozumíte? Nevadí, členové družstva vám vše osobně vysvětlí. Součástí programu bude také diskuze, která nabídne zodpovězení všech všetečných otázek stran výstavy nebo činnosti JSD.

Výstava Stavitelé chrámů představuje převážně kultickou a rituální stránku činnosti Jedinečného Svatopěstitelského Družstva. Členové JSD se na výstavě ohlíží k počátkům své existence, kdy jejich činnost spočívala převážně v pěstování a uctívání Pana Miláčka – Mladýho Svatýho. Ve třech patrech věže zbudovali bratři Martin a David Koutečtí (Předseda a Náměstek JSD) svatyně, kaple a oltáře různých družstevních kultů. Tato náboženská zákoutí vznikla z běžných věcí, jež nás všedně obklopují, ale které jsou neustále vyhazovány. Právě předmětům denní potřeby zachráněným z popelnic a kontejnerů dávají členové družstva nový význam. 

Není věci co by nemohla být povýšena na oltář, nebo rituální předmět. Není místa, kde by se nedala zbudovat svatyně či chrám.


Zpět na homepage