Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Big Ears Listen With Feet - projekce a debata

Menu
náš tip
01.02. do 01.02.
19:00 - 21:00
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Big Ears Listen With Feet - projekce a debata

Po české premiérové projekci dokumentu Big Ears Listen With Feet bude následovat debata.

 
Cena: Zdarma
 
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
Vyšehradská 51
128 00, Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

Za posledních patnáct let si režisérská dvojice Ila Bêka & Louise Lemoine vydobyla svým nezaměnitelným autorským rukopisem na architektonické scéně světové renomé. Jejich snímky jsou výjimečné ryzí autentičností, nechybí jim humor, překvapení ani lehkost bytí. Ve svém posledním dokumentu Big Ears Listen With Feet, nyní v české premiéře v CAMPu, se oba filmaři rozhodli vzít diváka na jednodenní městskou pouť do chaotického, avšak rozmanitého Bangkoku. Film je silným osobním příběhem a svobodnou meditativní poutí významného thajského architekta Boonserma Premthady přerušovanou řadou událostí, mimořádných setkání nebo místy, která měla zásadní vliv na utváření jeho jedinečného architektonického stylu.

Boonserm, který od narození ze sedmdesáti procent neslyší, přibližuje, jak ho jeho tělesné postižení přivedlo ke schopnosti umět využívat své tělo jako pomyslnou rezonanční komoru nejrůznějších zvukových vibrací. I když mají sloni velké uši, slyší také nohama. Boonserm, který se od nich učil, na základě toho vyvinul pomyslnou architekturu smyslů, kde se jemné zvukové vibrace stávají silným hlasem vesmíru. Boonsermovo dílo získalo mnoho mezinárodních ocenění. Jeho pavilon „The House for Human and The House for Elephants” reprezentoval Thajsko na Bienále architektury v Benátkách v roce 2021.


Zpět na homepage