Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Tititi – hračky a objekty

Menu
náš tip
07.12. do 26.02.
10:00 - 18:00
Uměleckoprůmyslové museum v Praze
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Tititi – hračky a objekty

Tititi je značka, kterou založila v roce 2019 Tereza Talichová a která se od té doby stihla prosadit v oblasti současného českého designu pro děti. 

 
Cena: Zdarma
 
Uměleckoprůmyslové museum v Praze
17. listopadu 2
110 00, Praha
Vizitka pořadatele 
 

Otevírací doba
úterý 10 – 20 h
středa až neděle 10 – 18 h
pondělí zavřeno

Tititi je značka, kterou založila v roce 2019 Tereza Talichová a která se od té doby stihla prosadit v oblasti současného českého designu pro děti. Zaměřuje se na autorské malované dřevěné figurky, zosobňující individuální formou množství různých typů lidí, umělců či dramatických postav z divadelních nebo literárních děl, nahlížených hravou optikou a se zaujetím pro detail. Každá z postav vzniká nejprve soustružením těla figurky ze dřeva (smrk, dub, lípa). Až na výjimky jde o souměrný, vertikální tvar, individualizovaný podle navrženého profilu (siluety) a následně dokončený autorskou malbou. Drobné objekty vycházejí z autorčiny volné tvorby, především z figurálních kreseb, akvarelů a olejomalby. Charakterem se tyto práce řadí do oblasti užitého umění, ačkoli účel samotného díla je pouze na rozhodnutí majitele – děti si s nimi hrají, dospělí je užívají jako interiérový doplněk. Autorská tvorba Terezy Talichové není prvoplánově myšlena jako hračka, ale může se jí stát.


Zpět na homepage