Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Digitální endemity

Menu
náš tip
29.11. do 15.01.
15:00 - 19:00
Trafo Gallery
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Digitální endemity

Název výstavy Jvychází z botanického prostředí. Endemit je organismus, jenž se vyskytuje pouze na výlučném geografickém území a nikde jinde.

Trafo Gallery
Bubenské nábř. 306/13
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Jde o specifickou biologickou „informaci“ ukotvenou v prehistorii, která putuje evolucí nejen jako důkaz sebe sama, ale i coby katalyzátor procesů a dějů podílejících se na dalším vývoji celku a spojujících minulost s budoucností. Hypotetické digitální endemity, s jejichž existencí si koncept výstavy pohrává, mohou pro změnu představovat rozdílové prvky v technologické rovině a to až do úrovně samoorganizovaných datových systémů včetně AI. Obě sféry se stále více protínají v dnešku a mají bezprostřední dopad nejen na lidskou společnost, ale i podobu života vůbec. Jejich aktivní koexistence otevírá řadu otázek, které i když často ještě nebyly vysloveny, už dávno se nás týkají. Vůbec první ucelený výběr datových soch Jakuba Nepraše se chce dotknout alespoň některých z nich. Kurátorem výstavy je Radek Wohlmuth.

Otevírací doba:
Út – Ne: 15.00 – 19.00 | So: 10.00 – 19.00


Zpět na homepage