Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Gregor Hildebrandt: A Blink of an Eye and the Years are Behind Us

Menu
náš tip
29.09. do 13.02.
11:00 - 19:00
Kunsthalle Praha
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Gregor Hildebrandt: A Blink of an Eye and the Years are Behind Us

Dosud největší přehlídka děl německého výtvarníka Gregora Hildebrandta je zároveň jeho první samostatnou výstavou v České republice.

 
Cena: od 150 Kč
 
Kunsthalle Praha
Klárov 5
118 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Kunsthalle Praha zahajuje program samostatných výstav významných žijících umělkyň a umělců. Dosud největší přehlídka děl německého výtvarníka Gregora Hildebrandta je zároveň jeho první samostatnou výstavou v České republice.

Hildebrandt již více než dvacet let pracuje s analogovými nosiči zvuku. Své sochy, instalace a obrazy vytváří z materiálů, jakými jsou lisované vinyly, zvukové pásky na plátně anebo plastové krabičky od audiokazet. Umělcova vrstevnatá tvorba formálně odkazuje k minimalismu a abstraktnímu expresionismu. Inspiraci čerpá z řady literárních, filmových, hudebních či architektonických zdrojů vyvolávajících kolektivní i osobní vzpomínky. 

Výstava A Blink of an Eye and the Years are Behind Us představuje Hildebrandtova ikonická díla i méně známé práce, včetně několika děl vzniklých speciálně pro Kunsthalle Praha. Svůj plnohodnotný performativní charakter výstava odhalí ve chvíli, kdy se jednotlivé prostory Kunsthalle propůjčí hudebním koncertům a kulturním akcím.


Zpět na homepage