Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Klasika u Wericha

Menu
náš tip
31.05. do 13.09.
19:00 - 22:00
Werichova vila
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Klasika u Wericha

Klasické koncerty a recitály v podání výjimečných talentovaných českých a nově i zahraničních umělců doplní doprovodný program pro rodiny s dětmi.

 
Cena: Zdarma
 
Werichova vila
U Sovových mlýnů 501/7
Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Hudební slavnosti na zahradě Werichovy vily nazvané „Klasika u Wericha 2022” – 2. ročník komorního festivalu vážné hudby od 31. 5. do 13. 9. 2022, nově s doprovodným programem pro děti, kterému jsou věnována dvě nedělní odpoledne (26. 6. a 17. 7.). 

Jedinečné místo s geniem loci na břehu Čertovky rozezní od konce května do začátku září klasická hudba v podání výjimečných talentovaných mladých umělců z Česka a nově i ze zahraničí. 

Dramaturgie koncertů je zaměřena především na písně a opět lehce „cestovatelsky“. V souvislosti s předsednictvím České republiky Radě EU se programy soustředí na evropské autory a lidovou tvorbu. Diváci se mohou těšit na pomyslný výlet slovanskými zeměmi, koncert klasické hudby severských zemí, koncert rakouský; v doprovodném programu na „Italské prázdniny“ na motivy Jana Wericha a svět ilustrací Markéty Vydrové 

Hlavními protagonisty ZAHAJOVACÍHO KONCERTU 31. 5. od 19 h budou litevský tenorista Edgaras Davidovičius, hostující sólista Litevské národní opery, a česká sopranistka Eva Esterková, hostující sólistka Národního divadla Brno. Oba mladé umělce spojuje aktivní propagace opery a její přiblížení širším vrstvám. Na programu jsou jak lidové, tak umělé písně na pomyslné cestě z Litvy, přes Polsko, do Česka a Slovenska. 

Srpnový koncert (30. 8.) opanuje klasická severská hudba v podání islandské mezzosopranistky a sólistky Národního divadla v Praze Arnheiður Eiríksdóttir. Dramaturgie programu se opět soustředí na písňovou tvorbu, a to islandskou, norskou, finskou a švédskou motivovanou silou severské přírody, jejich bájí a věčného tématu lásky a zlomených srdcí. 

Závěrečný Rakouský koncert (13. 9.) bude patřit držiteli Ceny ředitele Národního divadla v Praze pro mladé umělce do 35 let basbarytonistovi Lukáši Bařákovi a mladé sopranistce Kristýně Kůstkové, laureátce mnoha pěveckých soutěží a držitelce Gold Crystal Heart Award 2020 od Českého Centra New York za šíření české kultury v USA. Posluchači se mohou těšit na cestu čtyřmi stoletími klasiky až po současnost; zazní jak písně, tak árie ze známých Mozartových oper.


Zpět na homepage