Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Povídání nejen o české animaci: Myši patří do nebe

Menu
náš tip
25.05. do 25.05.
17:00 - 19:00
Holešovická tržnice
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.

Chcete se potkat se skvělými výtvarníky, tvůrci oceňovaného filmu Myši patří do nebe, s Denisou Grimmovou a Janem Bubeníčkem?

 
Cena: 120 Kč
 
Holešovická tržnice
Bubenské nábřeží 306/13
170 04, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Jak vznikal animák Myši patří do nebe?

Zavítejte na výstavu Světy české animace ve středu, 25. května v 17 hodin. Čeká vás povídání nejenom o české animaci. Pro zájemce budou připravené ukázky z výroby filmu, videa, fotky a nákresy. Vstupné na přednášku je 120 korun a je možné zakoupit jej v pokladně výstavy, nebo v předprodeji.

Holešovická tržnice, Praha 7, hala č. 17 
Výstava potrvá do 3. července 2022

otevírací doba: 
Po – Pá: 9.00 – 18.00 hod. 
So – Ne: 10.00 – 20.00 hod.

Světy české animace
Zapomeňte na Mickeyho Mouse i Kačera Donalda. Je tu český animovaný film, který vládne s mírnou dávkou eufemismu i světové kinematografii. Momentálně se představuje v hale číslo 17 holešovické tržnice v Praze na výstavě pod jasně čitelným názvem Světy české animace. 

Pětasedmdesát let tuzemské animované tvorby si lze vychutnat, osahat a pochopit až do 3. července. A možná až na této výstavě se dozvíte, že animaci představují filmy loutkové, kreslené i ty vyrobené v počítači. Určené dětským divákům i těm dospělým. „Za takovými snímky vždy stáli umělci s unikátními nápady a erudicí, díky kterým je česká animace ve světě vyhlášená podobně jako naše hudba či výrobky ze skla,“ říká Kateřina Riley ze společnosti Art Movement, která je pořadatelem výstavy.

Výstava je koncipována pochopitelně tak, aby zabavila především děti. Ale to neznamená, že by se na ní nepoučil dospělý. Vždyť kdo může říct, že zná bližší informace třeba ze zákulisí seriálu Chobotnice z II. patra, nadčasových filmů Karla Zemana či oblíbených večerníčkových seriálů? Doposud zde byly spíše expozice zaměřené na jednotlivé osobnosti tohoto filmového oboru - Jana Švankmajera, Jiřího Trnku, Břetislava Pojara, Adolfa Borna a další. Tentokrát ukazujeme i práci scenáristů, střihačů, zvukařů, kameramanů a mnoha dalších často neviditelných lidí, kterým byly filmové ateliéry od roku 1945 druhým domovem.


Zpět na homepage