Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Učit

Menu
náš tip
24.06. do 24.06.
18:00 - 20:00
Kinoskop Adventor
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Učit

Osobitý učitel matematiky z Rumunska se rozhodne vyučovat studenty jinak a ze svého bytu. Hostem besedy bude soukromý učitel matematiky.

Kinoskop Adventor
Ječná 19
120 00, Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

 

UČIT

Osobitý učitel matematiky z Transylvánie se stává místním Donem Quijotem, když opustí konvenční vzdělávací systém a otevře si soukromou školu ve svém vlastním dvoupokojovém bytě.

Osobnost venkovského transylvánského učitele matematiky, který učí své studenty doma a ignoruje stávající učební osnovy, nám dává nahlédnout pod pokličku nejen rumunského školnímu systému, ale také rumunské společnosti jako takové. Svéhlavý starší muž se řídí slovy esejisty Constantine Noica, který věří, že v ideální škole by neměla probíhat klasická výuka, ale spíše by tam měli studenti chodit, aby se osvobodili od tyranie učení. Observační portrétní dokument sleduje dynamiku samotných lekcí, kde se vedle matematiky řeší i samotný problém vzdělávání a kde učitel působí jako postava otce.

 Dokumentární film z r. 2019, stopáž: 82 min

Režie, scénář, kamera: Alex Brendea   


Zpět na homepage