Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

BADIUCAO: MADe IN CHINA

Menu
náš tip
13.05. do 18.09.
12:00 - 18:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
BADIUCAO: MADe IN CHINA

MADe IN CHINA je první soubornou výstavou děl čínského umělce a aktivisty, který vystupuje pod pseudonymem Badiucao. 

 
Cena: od 130 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Výstava je prodloužena do 18. září 2022.

Autor, který svými protestními aktivitami v posledních letech výrazně zaujal světovou veřejnost, v současnosti žije v exilu v Austrálii. Badiucao se na mezinárodní scéně prosadil hlavně díky sociálním sítím, prostřednictvím kterých promlouvá k celému světu. Vystupuje proti jakékoli formě ideologické či morální kontroly uplatňované politickou mocí, staví se proti čínské vládní cenzuře a manipulaci s historickou pamětí. Svůj postoj vyjadřuje tvorbou participativních kampaní, plakátů na veřejných místech, ilustrací a online aktivit. Jeho vizuální jazyk pop kultury ironicky evokuje komunistickou propagandu, napodobuje její grafický styl, barevnost a tóny.

Výstava mapuje umělcovu grafickou, malířskou i další tvorbu, která tematizuje porušování lidských práv, cenzuru uvalenou na čínské občany během pandemie Covid-19, represe disentu v Myanmaru během vojenského státního převratu v roce 2021, násilnou kulturní asimilaci Ujgurů či potlačené protesty proti rostoucímu uplatňování moci Číny v Hongkongu. Výstava zahrnuje i nejnovější umělcovy práce reflektující válku v Ukrajině.


Zpět na homepage