Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

ONLINE: Kouzlo Himálaje

Menu
náš tip
19.05. do 19.05.
20:00 - 22:00
Kolem světa
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
ONLINE: Kouzlo Himálaje

Přednáška Zdeňka Thoma o kouzelných Himalájích.

 
Cena: 99 Kč
 
Kolem světa
Na Dionysce 1757/12
160 00, Praha 6
Vizitka pořadatele 
 

"Jestli nějaké země opravdu miluji, tak je to Japonsko a Nepál. V nich jsem taky strávil nejvíce svého cestovatelského času. Vlastně teď už ve svých 83 letech nikam jinam nemusím. V Nepálu jsem byl poprvé v roce 1970 a ihned mi se svými památkami, horami a hlavně lidmi vlezl pod kůži. V té době bylo Káthmándské údolí plné hippies - "dětí květin" vykuřujících marjánku a posedávajících na schodištích starobylých pagod.
V první části svého vyprávění nazvaném Údolí dřevěných chrámů ukáži to nejlepší ze svého černobílého archivu ze sedmdesátých let.
V druhé části nazvané Manang po 30 letech se vydáme do hor. V roce 1979 jsem šel s kamarádem Petříkem tři neděle kolem Annapúrny. Po překonání průsmyku Thorung La ve výši 5 417 metrů jsme se ocitli v údolí řeky Maršjangadí. Oblast byla otevřena pro cizince teprve druhým rokem. Zakotvili jsme v první větší vesnici, v Manangu, a měli štěstí: hned druhý den se odehrávala velká buddhistická slavnost s tanci v maskách, kdy spolu bojovalo Dobro a Zlo. Když se po 30 letech vydal do Manangu můj syn, nesl sebou mých asi sto černobílých fotografií pohlednicového formátu s úkolem najít osoby, které jsem tenkrát fotografoval. Uvidíte, jak se to povedlo.
Třetí část jsem pojmenoval Himálaj zepředu i zezadu, tedy z Nepálu a z Tibetu. Jedná se o kaleidoskop asi 70 barevných fotek z různých koutů Himálaje, které snad diváka chytí za srdce a rozpálí ho touhou ty hory spatřit na vlastní oči."


Zpět na homepage