Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Art Safari #37 - Spánek

Menu
náš tip
14.05. do 22.05.
10:00 - 17:00
Bubec
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Art Safari #37 - Spánek

Květen ve Studiu Bubec je spjat s jednou z největších uměleckých událostí, které studio organizuje – přehlídkou Art Safari, tentokrát na téma Spánek.

Bubec
Tělovýchovná 748
155 00, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Kurátorka Daniela Kramerová oslovila více než 20 umělců, kteří tvoří klasická díla i neotřelé performance. Součástí letošního ročníku je i bohatý doprovodný program, jehož vrcholem je možnost přespání přímo ve Studiu s celonoční hudební produkcí v dramaturgii umělkyně Gabriely Procházky a hudebníka Olivera Torra.
Art Safari 2022 se navrací k tematickému typu přehlídky koncentrovanému tentokrát kolem tématu SPÁNKU, které je v umělecké oblasti vytěžované zejména v symbolické rovině v souvislosti s tematikou snu, nevědomí, hloubkovou symbolikou přístupnou skrze stavy rozostřeného vnímání.
Kromě psychologicko-symbolické roviny přistoupíme k tématu i v kontextu současného zkoumání konstruktu spánku ze sociologických a biopolitických hledisek, zabývajících se „přirozenou“ a konstruovanou podobou spánku, právem na spánek, spánkem jako novodobým luxusem. Dotkneme se spánku jako metafory stavu jednotlivce i společnosti. Připomeneme aktuální uměleckou tematizaci odvrácené strany zdravého spánku – spánkové poruchy, nespavost, spánkovou paralýzu, lucidní snění. Souvislost s místy spánku nás přivede k tématům tělesnosti a pocitové i fyzické intimity, vztahové roviny.
Jak je na Art Safari zvykem – vyhneme se úzkému vymezení tématu, které budeme naopak úmyslně obkružovat z různých uměleckých i myšlenkových pozic. Oslovení stálých spolupracovníků Studia Bubec, známých umělců i nejmladší generace přinese tematickou i stylovou i materiálovou šíři.
Několikadenní festival, spojující tradičně výstavní formu s performancemi, divadlem, hudebními představení a přednáškami doplní i hudební produkce uskupení Orloj snivců, performance kolektivu Die Früchte (Veronika Šrek Bromová, Veronika Drahotová, Hanele Poislová a jejich hosté), psychologická přednáška nebo různé workshopy.


Zpět na homepage