Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Míru zdar! - premiéra

Menu
náš tip
18.01. do 18.01.
19:00 - 20:00
Winternitzova vila
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Míru zdar! - premiéra

Site specific projekt pro Winternitzovu vilu vychází ze vzpomínek vnoučat na jejich milovanou babičku Jenny Winternitzovou.

 
Cena: od 290 Kč
 
Winternitzova vila
Na Cihlářce 10
15000, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

„Je to všechno propojený. Ani netušíme jak.“

Míru zdar! je první inscenací projektu JEDL dílna, který dává příležitost začínajícím mladým umělcům pod supervizí tvůrců JEDLu.

Site specific projekt pro Winternitzovu vilu vychází ze vzpomínek vnoučat Josefa a Jenny Winternitzových na jejich milovanou babičku.

Jenny se po válce vrací na jeden večer do rodinné vily, nyní státní mateřské školky, aby si na zahradě natrhala třešně a našla odpověď na tu nejdůležitější otázku...

"Moje babička byla osobnost. Ať byla, jak byla, tak v ní zůstala osobnost. Vždycky. Ne, že by vládla rodinou, ale rozhodovala. Já jsem byl první vnuk, ona přišla o toho syna, kterýho milovala, protože - to se zase člověk časem dozví - že on byl takovej trošku opožděnej, ale ne že by nemohl chodit do školy, to jo. Ale měl vlastní učitelku, aby mu pomáhala. A máma vždycky miluje tyhle děti daleko víc a teď najednou nebyl. A ona pořád čekala, že se vrátí a pak jsem se narodil já. Takže všechen ten cit, co měla, vrazila do mě"
Stanislav Cysař, vnuk Jenny Winternitzové


Zpět na homepage