Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce Letenské prase aneb zabijačka v muzeu.
Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit.
Navíc si v našem gastrostudiu můžete sami uvařit vaše vlastní pivo a to za doprovodu zkušeného domovarníka. Na kurz, který pořádáme ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT, je potřeba se včas předem přihlásit.
Vstupné
Dospělí 150 Kč, senioři a studenti 50 Kč, děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.
Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea.