Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Den otevřených dveří Ministerstva kultury

Menu
náš tip
28.09. do 28.09.
10:00 - 17:00
Ministerstvo kultury ČR
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Den otevřených dveří Ministerstva kultury

Ministerstvo kultury České republiky si Vás dovoluje pozvat na Den otevřených dveří v Nostickém paláci (Maltézské náměstí 1, Praha 1).

 
Cena: Zdarma
 
Ministerstvo kultury ČR
Maltézské náměstí 1
11801, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Zájemci z řad veřejnosti se mohou těšit na komentované prohlídky interiérů i bohatý doprovodný program. V Nostickém paláci uvidíte krásné reprezentační prostory, pracovnu ministra kultury, obrazárnu paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů, kapli Nanebevzetí Panny Marie a přes skleněný průhled i slavnou majorátní nostickou knihovnu.

V přízemí paláce se představí příspěvkové organizace Ministerstva kultury se svým programem pro děti i dospělé! K vidění bude historický vůz Aero 50 ze sbírek Národního technického muzea v Praze nebo historický motocykl Praga 500 z Technického muzea v Brně, za pomoci replik historických pomůcek si vyzkoušíte měření hvězdného času nebo výšky nebeských těles, uvidíte pohyblivý betlém mimořádně nadaného mechanika, konstruktéra a vynálezce Karla Šebely, malý pojízdný model parního vozu Sentinel a dozvíte se něco o historii šicích strojů z nové výstavy Technického muzea v Brně. Program zpestří krátká představení loutkového divadla ToyMachine, chybět nebudou tvořivé dílničky, výtvarné aktivity, ukázky vázání knih na vazačském stroji, vyšívání krojů, výrobu šindele a osobně se potkáte také s J. A. Komenským. Po celý sváteční den Vás bude doprovázet hudba, k zakoupení budou zajímavé publikace, CD i DVD, které vydávají naše příspěvkové organizace a na památku se budete moci vyfotit u fotostěny historické opony Národního divadla. 

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost jak strávit sváteční den 28. září 2021 v Nostickém paláci.


Zpět na homepage