Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Mistrovství ČR ve skateboardingu

Menu
náš tip
25.09. do 26.09.
09:00 - 21:00
Ostrov Štvanice
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Mistrovství ČR ve skateboardingu

Jak je dobrým zvykem, konec září bude patřit skateboardingu na pražské Štvanici, buďte u toho a přijďte podpořit ty nejlepší domácí riders. 

 
Cena: od 1 500 Kč
 
Ostrov Štvanice
Ostrov Štvanice
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Stejně jako v loňském roce bude Super víkend skateboardingu kombinací tří závodů. Na diváky na pražské Štvanici čeká pod záštitou České asociace skateboardingu souboj o mistry ČR v disciplínách street a park, vítěze juniorského poháru i lokání zastávka World Rookie Tour.

Závodní víkend odstartuje kvalifikací v sobotu 25. září. V závodě půjde hlavně o postup do nedělního závodu mistrovství ČR. „Rozhodli jsme se navázat na úspěšný loňský rok a závod udělat dvoudenní. Dospělí letos kvůli covidu byly bez plnohodnotné série, tu jsme věnovali juniorům, takže víkend nabídne koncentraci toho nejlepšího z českého skateboardingu. Stejně jako loni nás čeká rozdělováním bodů v reálném čase, což zvýší interakci mezi diváky a jezdci a také zprůhlední hodnocení i široké veřejnosti,“ přibližuje super víkend skateboardingu předseda asociace Jan Lankaš.

Pro diváky budou živé výsledky znamenat zatraktivnění celého závodu, protože budou mít hned po jízdě k dispozici výsledky jezdce. Dokonce na obrazovkách či vlastních mobilních telefonech uvidí, jak vysoce bodovaný trik či jízdu musí jezdec udělat, aby se posunul na první místo. Ve světě je to standard, v Česku se, krom loňského úspěšného testování na Super víkendu, vyhlašují výsledky až po skončení závodu.

Nedělní finále bude začínat těmi nejmladšími do devíti a čtrnácti let v obou disciplínách. Pokračovat pak budou závody dospělých. Obhajoba titulu čeká v disciplíně street šestinásobného vítěze Maxima Habance, v disciplíně park pak vyzve v boji o titul českou špičku loňský vítěz Jan Tomšovský.

Jezdci do 14 a 21 let zároveň budou bojovat o účast na World Rookie Festu, závodu pro nadějné jezdce, který měl již letos zastávky v Německu nebo Japonsku. Jeho vítězové vzejdou z konečného hodnocení Super víkendu skateboardingu.


Zpět na homepage