Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
Sigrid v Praze

Sia taste: Chilli

Menu
náš tip
16.09. do 26.09.
10:00 - 23:00
Sia Restaurant
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Sia taste: Chilli

Chuťově dokonalé pálivé papričky ve vybraných receptech asijské kuchyně si letos vychutnáte ve speciálních setech pro dvě a více osob.

Sia Restaurant
V Celnici 1034/6
Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Aji Amarillo, Habaneros, světová rekordmanka Naga But Jolokia nebo 7 Pot Brain Strain. Tyhle čtyři pálivé papričky budou hrát hlavní roli na 4. ročníku akce Sia taste: Chilli. Oproti minulým letům šéfkuchař Jiří Štift zvolil novou formu ochutnávek, a tak se můžete těšit na chuťově dokonale vyladěné degustační talíře pro dvě osoby. 

I letos si do restaurace Sia můžete zajít otestovat svou odolnost vůči pálivým chilli papričkám, které na akci Sia taste: chilli dodala opět rodinná firma Pálíto. Na které druhy papriček se můžete těšit, prozradil šéfkuchař Jiří Štift: „Letos jsme zvolili čtyři druhy. Nově v pokrmech představíme papričku typickou pro peruánskou kuchyni Aji Amarillo. Ta patří mezi nejčastěji pěstované papričky v Jižní Americe. Má kouřové aroma s ovocnou příchutí a její pálivost dosahuje 100 tis. SHU. Jedná se tedy o méně pálivou papričku a je oblíbenou oblíbenou přísadou peruánské a japonské kuchyně.“ 

Do letošního výběru se dostala znovu paprička, která je rozšířená po celém světě – Habaneros. Ta pochází z Mexika a poznáte ji tak, že má hladký lesklý povrch a špičatý tvar. Má svěží ovocné aroma a pálivost až 350 000 SHU. Mezi „stálice“ patří i 7 Pot Brain Strain neboli „žlutá moruga“, která dosahuje pálivosti až 1 400 tis. SHU. Svým tvarem připomíná lidský mozek a používá se především k dochucení omáček. Samotná se jíst ale nedá. 

Pálivou čtveřici zakončuje opět novinka – paprička Naga But Jolokia. V roce 2007 byla dokonce zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako tehdy nejpálivější paprička na světě s pálivostí přes 1 000 000 SHU. Jiří Štift o ní prozradil: „Je to paprička typická pro Indii a Bangladéš, kde místnímu curry dodává typickou chuť a pálivost. Ta nastupuje postupně, proto je celkem zrádná. Líbí se mi na ní její charakteristické ovocné aroma. Právě chuť je u papriček podle mě důležitější než pálivost. Podle ní se určuje kombinace s dalšími surovinami.“

Tentokrát máme speciální sety minimálně pro dva hosty:
Chilli set RYBY A MOŘSKÉ PLODY předkrm pro dvě osoby - 798 Kč 
Chilli set NAPAŘOVANÉ A SMAŽENÉ velký předkrm pro dvě osoby - 728 Kč 
Chilli set GRIL hlavní chod pro dvě osoby - 1198 Kč
Mangové lassí 98 Kč


Zpět na homepage