Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Big Brother Film Festival

Menu
náš tip
16.09. do 30.09.
19:00 - 23:00
Bio Oko
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Big Brother Film Festival

Festival o digitálních svobodách a vlivu technologií na náš život.

Bio Oko
Františka Křížka 460/15
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Digitalizace se stala součástí každodenních lidských životů. Je možné být spolu v neustálém kontaktu, objednávat si v krátkém čase zboží z celého světa, vyřizovat úřední věci i služby na dálku, mít po ruce obsah všeho druhu. Řada procesů v ekonomice a společnosti se zjednodušila. Daň za to všechno je však mimořádně vysoká – platí se osobními daty, která jsou buď přímo obchodována, zneužívána nebo uchovávána a využívána za často nejasných a rizikových okolností. To platí jak pro údaje o lidských životech v rukou technologického byznysu, tak i státní správy.
Během tří filmově-diskusních večerů se festival bude věnovat třem ožehavým tématům: masovému biometrickému dohledu, před kterým aktuálně bijí na poplach lidskoprávní organizace po celém světě, digitální hygieně, jejíž základy se musel naučit každý, kdo během pandemie jen zavadil o on-line vzdělávání či práci z domova, a moci technologických gigantů, z jejichž spárů se lze jen velmi těžko vymotat a které snad nejvíce ztělesňuje Google.


Zpět na homepage