Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Febiofest 2021

Menu
náš tip
17.09. do 24.09.
10:00 - 23:59
FEBIOFEST
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Febiofest 2021

Festival je zaměřen na celovečerní snímky, nabízí divákům nejlepší filmy současné světové kinematografie, distribuční premiéry a retrospektivy.

 
 
FEBIOFEST
Růžová 13
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

28. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest od 17. do 24. září nabídne 8 dnů nabitých mimořádně intenzivními zážitky s kvalitní světovou kinematografií.

Předprodej vstupenek na projekce a OFF program běží na https://www.febiofest.cz/vstupenky a určitě je z čeho vybírat. Některé z filmů osobně představí jejich tvůrci.

Stephen Daldry, proslulý režisér filmových hitů jako Hodiny, Billy Elliot nebo Předčítač, uvede svůj nový televizní film Together. Projekce jsou na programu v sobotu 18. září ve 14 hodin a v pondělí 20. září v 19.45 v Cinema City Slovanský dům. Vlastní sekci – Profil: Sturla Brandth Grøvlen – má na MFF Praha – Febiofest 2021 významný norský kameraman, který přijede představit své snímky Shirley s Elisabeth Moss v hlavní roli, oceňované Kamenné srdce, českým divákům velice dobře známý oscarový snímek Chlast a novinku Last and First Man. Do Hlavní soutěže byl vybrán film Smysl života, na Febiofest zavítá také jeho režisérka Ruth Meehan. A pozvání přijal také režisér Lauri Randla, jehož snímek Sbohem Sovětský svaze spolu s dalšími pěti tituly aspiruje na ocenění v Soutěži komedií. Dokument Castrovi špioni v sekci DOCS představí jeden z jeho režisérů Gary Lennon.

Hlavním dějištěm MFF Praha – Febiofest 2021 je Cinema City Slovanský dům v centru Prahy.

Promítat se bude také ve stylovém kině Edison Filmhub a v Kině Pilotů. Nová sekce VR Cinema s filmy ve virtuální realitě dostane prostor v Centru současného umění DOX, a to ve třech tematických pásmech: Anima, Art a Docu. Zahajovacím filmem bude 17. září nejnovější snímek Woodyho Allena Festival pana Rifkina a 23. září jej zakončí Oscary oceněný film Otec s Anthonym Hopkinsem v hlavní roli. Cenu Kristián obdrží herec Jiří Lábus, herečka Božidara Turzonovová a producent Mike Downey.


Zpět na homepage