Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Cunningham - projekce

Menu
náš tip
23.06. do 23.06.
21:00 - 22:35
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Cunningham - projekce

Festival tanečních filmů uvádí českou premiéru oceňovaného dokumentu Cunningham americké režisérky Ally Kovganové.

 
Cena: 120 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Festival tanečních filmů uvádí českou premiéru oceňovaného dokumentu Cunningham americké režisérky Ally Kovganové. Celovečerní dokument věnovaný jednomu z největších choreografických vizionářů – Merci Cunninghamovi – zachycuje tři dekády, v nichž nepochopený a tanečním světem zavrhovaný Merce navzdory všem předpokladům vyvinul novou taneční techniku a nabídl nový způsob tanečního myšlení. Film dokumentuje jeho tvorbu a přináší unikátní i dosud nezveřejněné dobové záběry. Mapuje evoluci techniky a estetiky Merce Cunninghama od 40. do 70. let minulého století a také jeho spolupráci s hudebním inovátorem Johnem Cagem a výtvarníkem Robertem Rauschenbergem. Snímek Cunningham vznikl v mezinárodní koprodukci.

„Tanec a film jsou si souzeny!“

Festival tanečních filmů se od roku 2009 profiluje jako bienále s cílem prezentovat díla z oblasti taneční kinematografie, dokumenty o tanci, inovativní záznamy tanečních inscenací a zejména díla žánru dance for camera. Taneční filmy prezentujeme, produkujeme a podporujeme jejich tvorbu.


Zpět na homepage