Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Datamaze: Fake it! - workshop

Menu
náš tip
18.05. do 18.05.
16:00 - 18:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Datamaze: Fake it! - workshop

V digitálním světě může být všechno „fake“. Jaké místo má faleš ve světě, kam nedosáhne internet? Make-up zkrášluje? Maskuje? A jak to máme my sami?

 
Cena: 60 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Online
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

V digitálním světě může být všechno „fake“. Jsme zde více obklopováni nejen přetvářkou a klamem, které produkují sami lidé, ale vzniká také úplně nová realita. Realita tvořená světem syntetických médií, která nás staví před nové otázky a výzvy. Jaké má ale místo faleš ve světě, kam nedosáhne internet? Make-up zkrášluje, nebo maskuje? A jak to máme my sami? Kdy lžeme a kdy zkreslujeme?

Současná pandemická situace nám nastavuje přísné zrcadlo. Ukazuje nám, jak se cyklíme v problémech a v hledání řešení vedoucích k jejich odstranění. Jak máme v této nelehké době přemýšlet o digitálních technologiích? Jsme schopni využívat jejich potenciál, nebo jsme spíše oběti procesů a algoritmizovaného řízení? Co software, ovládáme ho, nebo spíše on ovládá nás? Digitální nástroje jsou příležitostí změnit způsob, jakým obýváme naši planetu. Pokud ale budeme pouze nekriticky přijímat produkty platforem, můžeme přijít o to nejdůležitější – digitální imaginaci, tedy schopnost představovat si a myslet prostřednictvím digitálních technologií. 

V rámci festivalu Uroboros, který probíhá od 5. do 18. května, jsme připravili sérii akcí zaměřenou na posilování naší kritické digitální imaginace. Zároveň spouštíme otevřenou výzvu pro mladé lidi ve věku 13–18 let, kteří mají zájem spolupodílet se na tvorbě programu zaměřeného na naši společnou sdílenou buducnost v rámci projektu What the future wants, který organizuje berlínská nezisková organizace Tactical Tech. Pokud vás tato výzva osloví nebo se chcete dozvědět více informací, napište nám na datamaze@dox.cz.


Zpět na homepage