Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Praha zítra: Florenc 21 - online

Menu
náš tip
17.05. do 17.05.
19:00 - 21:00
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Praha zítra: Florenc 21 - online

V rámci debaty budeme diskutovat o problematice tohoto klíčového dopravního uzlu, jež se nachází téměř ve středu hlavního města.

 
Cena: Zdarma
 
CAMP – Centrum architektury a městského plánování
Vyšehradská 51
128 00, Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

Jaké změny čeká okolí autobusového nádraží na Florenci? Jak se mohou Pražané i návštěvníci města podílet na jeho proměně? Vždyť právě místním obyvatelům i cestujícím má sloužit do budoucna. Na konci března vyhlásili většinoví majitelé pozemků, ČSAD Praha holding a Masaryk Station Development, společně s hlavním městem Praha, mezinárodní urbanistickou soutěž Florenc 21. V její porotě zasednou špičky světové architektury jako je například Winy Maas, zakladatel kanceláře MVRDV, či slavný holandský urbanista Kees Christiaanse, jehož kancelář KCAP se podílela na čtvrti HafenCity v Hamburku. Společně s dalšími odborníky budou hledat vhodný návrh na nové uspořádání území. Jedná se o důležitý krok pro rozvoj vnitřního brownfieldu Prahy. V rámci debaty budeme diskutovat o problematice tohoto klíčového dopravního uzlu, jež se nachází téměř ve středu hlavního města. Záznam společné diskuze pak bude sloužit jako jeden z podkladů pro soutěžící.


Zpět na homepage