Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Výstava Otto Placht - online komentovaná prohlídka

Menu
náš tip
08.03. do 08.03.
18:00 - 19:00
CityBee podporuje
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Výstava Otto Placht - online komentovaná prohlídka

Pro tvorbu umělce Otto Plachta (*1962) je charakteristický motiv džungle, inspirovaný jeho životem v Peru a ayahuascou.

CityBee podporuje
On-line
15000, Praha
Vizitka pořadatele 
 

Pro tvorbu umělce Otto Plachta (*1962) je charakteristický motiv džungle, inspirovaný jeho životem v Peru a ayahuascou. Působení skryté, uvolňující energie, která vzniká při přenosu informace z pralesní vize do bývalé továrny Chirana se prolíná do jeho posledních maleb. Pro tyto nové obrazy je symptomatickou síla obsažená v rozvolněnějších tazích štětcem, kterou Placht vnímá jak v rámci jemu blízké peruánské džungle, tak i džungle městské, ale i v kontextu informací proudící sítěmi.
_____________

Divočina má v sobě tolik potřebnou energii, nicméně uctívačům proroka z pouště, “poslům blahobytu a milosrdenství”, ji nešlo ovládnout a nezbývalo, než prales spálit.
Nastala doba lidské přirozenosti v omezenosti, měřené mírou pravidel občanství, národa a kultur, jenž je nástupem civilizační zhoubné choroby. Éra umělé inteligence, která se pohybuje v jiných zeměpisných šířkách než inteligence rostlinná. Té, která již nemá dostatečné informace o pralese.
Je to smutné, bez demonů, bez zázraku.
Umění, z té pralesní perspektivy, je jen intelektuálním zážitkem uzavřeným do moderního západního světa, "volným časem", který jsme se naučili prožívat spíš jako oddělenou skutečnost bez absolutna jako principu existence. Léčivý rituál je toho asi opakem. Vnímání jde skrze fyzické tělo k jeho původu v přírodě a duchu, k umění interpretace a improvizace, k tvořivé síle, člověku a jeho přirozenému uzdravení.
– Otto Placht


Zpět na homepage