Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Online: Genderman is the new gentleman: muži a feminismus

Menu
náš tip
08.03. do 08.03.
19:00 - 21:00
Venuše ve Švehlovce
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Online: Genderman is the new gentleman: muži a feminismus

Venuše ve Švehlovce přináší portréty vítězů ankety Genderman 2020!

 
Cena: Zdarma
 
Venuše ve Švehlovce
Slavíkova 22
Praha 3
Vizitka pořadatele 
 

Moderní feminismus je pro všechny, přesto je spojován často s falešnými představami a kontroverzemi. Proto Otevřená společnost,o. p. s. pořádá anketu Genderman, kterou za rok 2020 vyhrál poslanec František Kopřiva. Na druhém a třetím místě se umístili novinář Filip Titlbach a terapeut Honza Vojtko.
Venuši ve Švehlovce zajímá, jaké si aktuální vítězové nesou životní zkušenosti a jak se v nich odrazil zájem o ženská práva. Jak vnímají "krizi mužství", o které se stále častěji hovoří? A co opravdu mužům přináší feminismus?
Tři jedinečné rozhovory bez předsudků startují na MDŽ! Rozhovory povede administrátorka skupiny Everyday Partiarchy Bullshit, Alena Julie Novotná.

8. března se můžete těšit rozhovor s Františkem Kopřivou, který získal cenu za první místo a tedy i titul Genderman roku. Porota ocenila, jak kontinuálně a konzistentně podporuje rovnost žen a mužů jako princip a předpoklad demokracie. František Kopřiva vyzval premiéra k maximální součinnosti v poskytování lékařské péče polským ženám, které čelí nepřiměřeným restrikcím v případě interupcí. Veřejně odsoudil sexistické a vulgární výroky poslance Foldyny na adresu žen - feministek. Otevřeně kritizoval kroky polské vlády k vypovězení Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí. Dále odmítl účast v all-male panelu a přenechal místo kolegyni. Účastní se aktivně za Pirátskou stranu zasedání Výboru pro vyrovnané zastoupení při Radě vlády pro rovnost žen a mužů. Sousta jeho starších kolegů z parlamentu by mu jeho rozhled a úsudek mohla závidět.


Zpět na homepage