Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Televizi lidem, ne stranám

Menu
náš tip
12.01. do 24.01.
00:00 - 23:45
Milion chvilek pro demokracii
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Televizi lidem, ne stranám

Výstava fotografií Evžena Janouška, Jana Fišera a Vratislava Hůrky, které dokumentují období "Televizní krize" v roce 2000.

 
Cena: Zdarma
 
Milion chvilek pro demokracii
Jungmannovo náměstí
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

V roce 2000, v době tzv. opoziční smlouvy, byla Česká televize na pokraji ovládnutí tehdejší politickou reprezentací. Kdyby tenkrát došlo k nejhoršímu, přišli bychom o jeden pilíř demokracie.

Přijďte se podívat na výstavu fotografií Evžena Janouška, Jana Fišera a Vratislava Hůrky, která toto období přibližuje po dvaceti letech události televizní krize a poukazuje na jejich nadčasový význam. Bude volně přístupná pod širým nebem na Jungmannově náměstí v Praze od 12. až do 24. ledna. Jednotlivé fotografie zachycují vypjatou atmosféru na Kavčích Horách i následné protesty s vyjádřeními aktérů obou stran sporu.

V pondělí 11. ledna můžete sledovat od 16:00 živý přenos ze zahájení výstavy, kde promluví autoři výstavy, předseda Milionu chvilek Benjamin Roll a pozváni jsou i účastníci tehdejších událostí. Přenos můžete sledovat na našich facebookových stránkách a YouTube kanále.

Televizní krize před 20 lety nám i dnes připomíná, jakou sílu může mít odpor občanské společnosti. Je nám inspirací, abychom neustále bránili instituce demokratického státu, a to i v této těžké době. Nezávislost České televize a veřejnoprávních médií obecně je proto jednou z našich červených čar, tedy krajních mezí, po jejichž překročení musí přijít hlasitá odpověď občanské společnosti. Současná situace v Radě ČT je alarmující, dlouhodobě ji sledujeme a jsme připraveni Českou televizi i nadále bránit.

S radostí se proto podílíme na této výstavě. To je ale možné jen díky podpoře napříč občanskou společností. Děkujeme za podporu a aktivitu vám všem, kdo si nacházíte svoji chvilku pro obranu i kultivaci demokracie. Díky zapojení nás všech může být tento rok Rokem změny.

Výstava se koná na volně přístupném Jungmannově náměstí a vstup je zdarma. Při návštěvě výstavy prosím dodržujte současná epidemiologická opatření, dodržujte 2m rozestupy a mějte nasazené roušky.


Zpět na homepage