Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

ONLINE: Kolem světa pod mikroskopem

Menu
náš tip
26.01. do 26.01.
20:00 - 22:00
Kolem světa
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
ONLINE: Kolem světa pod mikroskopem

Víte, proč se česká šnečí ulita nerozbije, když spadne z výšky? Je ekvádorská babočka skutečně kovově modrá, anebo je to optický klam?

 
Cena: 97 Kč
 
Kolem světa
Na Dionysce 1757/12
160 00, Praha 6
Vizitka pořadatele 
 

Mají mořské houby v Belize radost z toho, když v nich žijí krevetky? Zajímavostmi ze světa bezobratlých živočichů vás provede Petr Jan Juračka, přírodovědec, fotograf a vědecký pracovník z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, kde se mj. věnuje profesionální fotografii mikrosvěta a vědy. Věnuje se rozličným technikám mikrofotografie, o které dokáže poutavě vyprávět úplně stejně tak, jako o svých extrémních cestách do hor či pralesů. Na svém kontě má již několik krátkých přírodovědných dokumentů, z nichž hned ten první zvítězil v soutěži NF Neuron o nejlepší popularizační video, což Petra dovedlo k tomu, že má v současné době vlastní popularizační pořad “Petrova divočina” ve Víkendu na Nově. Přednáška však nebude jen o těchto mediálně známých příbězích, ale také o nových fotografiích, které jste patrně ještě neviděli - tak jako o písečných zrnkách pláží doslova celého světa, anebo o mikrofotografiích pořízených ze zvířat pražské zoologické zahrady. Pro Petra je typický velmi spontánní, místy až živelný projev, který Vás společně s tentokrát skutečně unikátními fotkami a videii jistě vtáhne do děje, který je běžnému lidskému oku zpravidla skrýt.


Zpět na homepage