Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Sia taste: chilli

Menu
náš tip
10.09. do 20.09.
11:00 - 23:00
Sia Restaurant
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Sia taste: chilli

V asijské restauraci Sia letos můžete opět ochutnat různorodost chutí pálivých papriček chilli.

Sia Restaurant
V Celnici 1034/6
Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Od 10. do 20. září pro vás šéfkuchař Jiří Štift připravil speciální menu, v němž bude na výběr ze šesti chodů s různou intenzitou pálivosti. Těšit se tak můžete na pokrmy nejen s tradičními papričkami Jalapeno, ale i Habanero nebo Trinidad Scorpion Moruga, chilli dezert a jako novinka letošního třetího ročníku Sia taste: chilli budou dva koktejly s papričkami. A pochutnají si všichni, i ti, kdo pálivým jídlům zrovna neholdují.

Pálivé menu s plody moře i nudlemi
Svou letošní nabídku Jiří Štift postavil na šesti odrůdách chilli papriček. Nejméně pálivé zastupuje Jalapeno se 3–5000 SHU, dále vyzkoušíte Habanero, 7 pot brain strain, Naga Bhut Jolokia, Carolina Reaper i druhou nejpálivější papričku na světě o intenzitě přes 2 000 000 SHU Trinidad Scorpion Moruga. Všechny odrůdy opět dodal rodinný podnik Pálíto. U všech chodů přitom nejde o pálivost, ale o různorodost chutí jednotlivých papriček.

„Trinidad Scorpion Moruga má jednu zvláštnost. Ze začátku si její pálivost příliš neuvědomujete, svého vrcholu totiž dosahuje až po pěti minutách od konzumace. V tom je její zrádnost,“ vysvětluje Jiří Štift a dál doplňuje „mezi mé oblíbené papričky patří ovšem Habaneros pro jejich intenzivní ovocnou chuť a vůni. Letos je budeme používat například v Thajském salátu ze zelené papáji Som Tam, který doplníme krevetami marinovanými v Habanero. Těšit se tak můžete na thajsko-mexickou fúzi.“ 

Zájemci o nižší intenzitu pálivosti by v menu neměli přehlédnout tygří krevety, sépie a jalapeno restované na woku, milovníci pikantních chutí by si neměli nechat ujít hovězí tartar se třemi druhy chilli nebo sečuánské Dan-Dan nudle s ostrým vepřovým ragú, sezamem a sečuánským pepřem. Jako dezert se budou podávat palačinky z kokosového mléka s jack fruit a sirupem se 7 pot brain strain chilli.

Novinkou letošního ročníku budou dva koktejly. CANTALOUPE PUNCH nabídne chuťovou symbiózu rumu, limety, cukrového sirupu, cantaloupe melounu, liči, habanero pyré a to vše dolité sodou. YASHI-NOMI zase kombinaci ginu infuzovaného s chilli a citronovou trávou, cukrovým sirupem, limetou, kokosovým mlékem a koriandrem. Pokud si budete potřebovat trochu „zchladit“ chuťové pohárky, perfektně vás osvěží a na další chod připraví mangové lassí či citrónový sherbet se syrovátkou.


Zpět na homepage