Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

LUSTR 2020

Menu
náš tip
17.09. do 22.09.
10:00 - 22:00
LUSTR
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
LUSTR 2020

LUSTR festival je mezinárodní přehlídka té nejčerstvější volné ilustrace a letos poprvé i komiksu.

LUSTR
Hybernská 4
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Více než 40 mladých vystavujících z celého světa, přednášky, workshopy, festivalový obchod, občerstvení, hudba, program pro děti.

6 dní plné ilustrace, inspirace a zábavy.

K letošnímu stému výročí založení umělecké skupiny Devětsil, LUSTR představí méně známou ilustrační tvorbu legend české moderní avantgardy – Adolfa Hoffmeistera, Toyen a Otakara Mrkvičky.

Svoji poctu Devětsilu – limitovanou edici sítotiskových plakátů – na LUSTRU představí mladé hvězdy české ilustrace Maria Makeeva, Linda Retterová, Barbora Idesová, Jan Šrámek a Veronika Vlková nebo ilustrátorka roku 2019 Nikola Logosová.

Výstava nazvaná Manifest 2020 divákům představí naopak ilustrátorské skupiny a tvůrčí kolektivy dneška, a to z Čech i ze zahraničí.

V rámci volného showcasu se pak můžete těšit na nová jména – LUSTR letos dává prostor ilustrátorům, kteří na něm ještě nebyli k vidění. Poprvé také otevíráme výstavní sekci věnovanou čistě komiksu.

Program doplní řada tvůrčích dílen, workshopů a tematických přednášek s hosty, kteří vás budou bavit.

Festival je pořádán za podpory Ministerstva kultury, Magistrátu hl. m. Prahy a Městské části Praha 1, Vlámského zastoupení v ČR.

Za dlouhodobou podporu děkujeme Českým cetrům a Kampusu Hybernská, tiskárnám SIGNPEK a IndigoPrint, dodavateli papíru Payrus.


Zpět na homepage