Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Z karantény 2020

Menu
náš tip
30.07. do 23.08.
14:00 - 20:00
Smíchovská náplavka
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Z karantény 2020

Osm umělců, osm pohledů. Retrospekce jedné relativně krátké etapy života, která dala nový impulz jejich práci.

Smíchovská náplavka
Hořejší nábřeží
15000, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Výstavu Z KARANTÉNY 2020 můžete navštívit každý den, mimo pondělí, vždy od 14 do 20 hodin v komunitní kobce č. 17 na Hořejším nábřeží.

"Jedno je jisté. Vykročíme-li nebo jsme vytěsněni z naší komfortní zóny, začnou se dít věci. "

Je pošetilé předstírat, že se některé nepříjemné události v našem životě nestaly, jenom proto, abychom si zakonzervovali pouze dobré vzpomínky. Naopak. Potřebujeme se učit novým situacím a řešit nové výzvy, ať už jsou jakékoliv.

Osm umělců, osm pohledů. Retrospekce jedné relativně krátké etapy života, která dala nový impulz jejich práci, přeskládala jim, tak jako nám všem, hodnotové preference a možná, ve svojí tragikomičnosti, pomohla nahlížet na svět kolem novým prizmatem.

Ponechme teď bezbřehé lamentace a nekonečné polemiky o tom, jak koronavirová krize a následná opatření ochromila přirozené prostředí a flow snad všech umělecký odvětví. Stejně se nedobereme žádného srozumitelného resumé. Pojďme místo toho společně poodkrýt alespoň malý fragment toho, jak nastalá situace ovlivnila nejen tvůrčí sekvenci Krištof Kintera, Jan Kaláb, Michal Škapa, David Böhm Jiří Franta, Tomáš Hřivnáč, Jaromír 99 a František Ortmann, ale především jejich myšlenkové pochody.

S nápadem uspořádat výstavu Z karantény 2020 přišel právě fotograf František Ortmann. Oslovil několik umělců, jejichž tvorby si váží a výsledkem je tato unikátní společná exhibice.


Zpět na homepage