Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Festival m3 / Umění v prostoru

Menu
náš tip
16.06. do 30.09.
18:00 - 22:00
Sídliště Vlasta
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Festival m3 / Umění v prostoru

Kombinace současného umění a zajímavého prostředí pražských ulic. 

Sídliště Vlasta
Moskevská x Vršovická x Kirgizská
10000, Prah 10
Vizitka pořadatele 
 

Cílem festivalu není pouze osazování prostoru jednotlivými díly a jeho kultivace, ale i nabourávání stereotypů v práci s veřejným prostorem a rozpoutání diskuze.
Akce navazuje na úspěšné předchozí ročníky, jež se pokaždé konaly v jiné lokalitě. Tentokrát se odehraje na Praze 10, konkrétně v okolí sídliště Vlasta, kde bude představeno 13 uměleckých děl od českých i zahraničních autorů, která reagují vůči okolnímu prostředí.
Sídliště v sobě z pohledu festivalu spojuje několik kvalit – jde o dobře dostupný, architektonicky kvalitní a svým vymezením velmi kompaktní prostor se zajímavou historií. Na festivalu se každoročně podílí jiní kurátoři, letos to budou Marcel Fišer a Pavel Vančát, kteří vybrali téma Vrstvy historie ​a otázku jejich smysluplné aktualizace.
Celý festival bude zahájen 16. června vernisáží v prostorách Centra architektury a městského plánování (CAMP), následovat bude vernisáž 17. června přímo v místě festivalu na Praze 10, oboje doplněno o doprovodný program​. Festival bude volně přístupný veřejnosti až do konce září 2020 a bude jej průběžně obohacovat doprovodný program zahrnující komentované prohlídky, workshopy a další.


Zpět na homepage