Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Bratr spánku - derniéra

Menu
náš tip
29.09. do 29.09.
19:00 - 22:00
Švandovo divadlo na Smíchově
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Bratr spánku - derniéra

Kdo miluje, nespí. Literární senzace poprvé na českých divadelních prknech.

 
Cena: od 300 Kč
 
Švandovo divadlo na Smíchově
Štefánikova 57
15000, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Strhující příběh lásky Johanese Eliase Aldera, chlapce s výjimečným hudebním nadáním, k jeho sestřenici Elsbeth. V prostředí komunity zapadlé vesnice jakákoli výjimečnost budí podezření, i když jde o genialitu. Ve zdejších krutých podmínkách nikoho nezajímá kluk, který má zřejmě mnohem větší nadání než Mozart. Málokdo si totiž jeho nadání vůbec povšimne – snad jen přítel Petr a dívka Elsbeth. Ostatní věnují mnohem větší pozornost jeho fyzickému handikepu. Co asi může být zač ten kluk se žlutýma očima?

Elias zvuky vidí, proniká do nich, slyší vzdálená bušení srdcí i dávné hříchy. A vše umí přetavit do hudby doslova nadpozemské. Snad proto s ním Bůh ještě dlouho není hotov. Bůh ještě zdaleka není hotov se vsí, kterou čas od času očistí jedině požár.

Stejnojmenný román se stal záhy po svém vydání v roce 1992 literární senzací. Na českých divadelních prknech se objeví vůbec poprvé, a to v adaptaci spisovatelky Kateřiny Tučkové (mj. autorky knih Vyhnání Gerty Schnirch a Žítkovské bohyně).


Zpět na homepage