Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Můj otec Antonín Kratochvíl

Menu
náš tip
11.05. do 06.09.
Leica Gallery Prague
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Můj otec Antonín Kratochvíl

Fotografie Antonína a Michaela Kratochvílových, vzniklé při natáčení filmu Můj otec Antonín Kratochvíl

 
Cena: 70 Kč
 
Leica Gallery Prague
Školská 693/28
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Fotograf Antonín Kratochvíl (*1947 v Lovosicích) se proslavil svými unikátními černobílými portréty světových celebrit i dokumentárními fotografiemi z válek a katastrof, míst nezměrné lidské nouze a utrpení. Mezi mnoha jeho oceněními jsou i čtyři z World Press Photo v několika různých kategoriích. Časopis American Photo ho zařadil mezi sto nejvýznamnějších fotografů světa.

Jak se do jeho stylu, promítal i jeho vlastní turbulentní život, to zkoumá v celovečerním dokumentárním filmu „Můj otec Antonín Kratochvíl“ režisérka Andrea Sedláčková. Antonín Kratochvíl emigroval z totalitního režimu Československa v roce 1967 a se svým tehdy ještě nenarozeným synem Michaelem, dnes také fotografem, se poprvé setkal až po dlouhých devatenácti letech. Právě Michael ve filmu odhaluje otcovu tvorbu i minulost ve snaze znovu propojit rodinné vztahy přerušené železnou oponou.

Při natáčení se oba fotografové rozhodli své putování od USA po ukrajinský Černobyl samostatně zdokumentovat a výsledné fotografie představit na společné výstavě v Leica Gallery Prague, která je partnerem tohoto dokumentárního filmu. 


Zpět na homepage