Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
června

TrueStory: Schizofrenie

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

Šestá beseda z cyklu #TrueStory se bude věnovat diagnóze schizofrenie.

Datum:13. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: lifestyle|Zdraví

Svůj příběh bude vyprávět Michal Kašpar, který má se schizofrenií vlastní zkušenost. Michal je jedním z představitelů peerského hnutí v ČR. Vedl svépomocné divadlo LSD (Lidové spontánní divadlo). Autorsky se podílel např. na knize Kam jdou lidé s nemocnou duší. Je peer lektorem ve Škole zotavení, pracuje jako reportér a kameraman ve Studiu 27, podílí se na vedení svépomocné skupiny GPS a pražské skupiny Slyšení hlasů. Vystudoval žurnalistiku, schizofrenií onemocněl v 26 letech. Vedle svého příběhu s vámi rád bude sdílet i svůj pohled na situaci v oblasti péče o duševní zdraví v České republice.

Z odborného pohledu a pohledu léčby vám schizofrenii představí psychiatr Jan Beneš, který vystudoval  2. LF UK, pracoval v Psychiatrické nemocnici Bohnice a nyní pracuje v terénním týmu Fokusu Mladá Boleslav i v klasické psychiatrické ambulanci. Zajímá se o témata spjatá s reformou psychiatrické péče, především o transformaci psychiatrické péče, deinstitucionalizaci, komunitní péči, multidisciplinární týmy, vznik CDZ a implementaci principů zotavení do péče o duševní zdraví. Aktuálně též absolvuje výcvik v Institutu pro vzdělávání v psychoterapii SUR.
FOKUS Mladá Boleslav z.s. je nestátní nezisková organizace poskytující sociální služby dlouhodobě vážně duševně nemocným. Poskytované služby tvoří celek, který bývá označován jako komplexní psychiatrická rehabilitace. Cílem těchto služeb je zvýšení kvality života klientů, zvýšení jejich nezávislosti a snížení potřeby psychiatrické hospitalizace.

Jak se projevuje schiziofrenie? Co jsou to pozitivní a negativní příznaky? A jaké nejčastější mýty okolo této diagnózy panují? Jak by měla vypadat komunitní péče a co je Centrum Duševního Zdraví, takzvané CDZ? Co člověka s diagnózou schizofrenie nejvíce brzdí? A co je to zotavení?

Bude velký prostor pro dotazy a na památku si můžete odnést třeba našich 7 zásad zdravé psychohygieny nebo Manuál pro blízké, který radí, jak jednat s člověkem, který má psychické obtíže.

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: