Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
prosince

Hrnčířské a řemeslné trhy

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 
Tip

Opět to nej z keramiky a užitého uměleckého řemesla.

Začátek:03. 12. 22
Konec:04. 12. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: lifestyle|Nakupování

Již osmnáctiletou tradici mají naše vyhlášené, vánoční hrnčířské a řemeslné trhy na Výstavišti v Praze 7, v Holešovicích. I letos se na setkání s vámi těší na 130 uměleckých řemeslníků, kteří se do Prahy sjedou z různých krajů republiky, i ze zahraničí, aby vám představili bohatou nabídku na vkusné a hodnotné dárky. Jako každý rok zde najdete výběr těch nejlepších, tradičních, ale i nevšedních řemesel, inspiraci a předvánoční pohodu. 

Přijďte nakoupit k nám, vše vyrobeno s láskou a pečlivostí, která je pro české řemeslníky typická. Autorskou keramiku a porcelán, od hrníčku na kávu pro babičku, či barevný, puntíkovaný, proužkovaný, malovaný, pro radost dětem, až po keramickou zapékací mísu, vázu, petrolejovou lampičku, sochy, plastiky, šperky, originální malované květináče. Ručně tkané šály, přehozy, háčkované módní doplňky, pletená ponča, čepice, rukavice, bytový design, židle, stolky, hračky ze dřeva, autíčka či hudební nástroje, luky, šípy, terče, dřevěná foto alba, bloky, krabičky, šperkovnice. Svíčky z přírodních vosků, košíky s vůní proutí, přírodní mýdla a kosmetika. Kožené kabely, opasky, peněženky, skleničky, těžítka, vinuté solitérní perly z muránského skla a to vše a více opět přímo od autorů. Ti se vždy těší na své zákazníky, každý vyrobený kus je originál a je krásné sledovat, koho svou technikou, barevností, či provedením jejich autorská tvorba osloví. Díky pestrému výběru tu zaručeně něco najde každý.

Vánoční náladu doplní letos konečně, jak bylo vždy zvykem, také stánky s občerstvením. Nebude chybět stylová čajovna, svařené víno, grog, medovina, horká griotka, ani vánoční punč, či domácí limonády. Tradiční štrúdl, perníčky, vanilkové rohlíčky, makronky, mrkvánky, slané beskydské sýry, lanýže a lahůdky z Francie, řecké delikatesy, olivy, exotické ovoce, ovocné misky, smoothie. Pro jedlíky větší porce české i mezinárodní kuchyně, vánoční polévky, ratatouille, hot dog, burger, obilné placky pečené na plátech, domácí tortilly plněné čerstvou zeleninou masem nebo sýry. Mnoho dobrot nabídneme také jako možný dárek pod stromeček, pro děti zdravá lízátka zdobená květy, ovocné sirupy, perníčky. Pro rodiče lahodný sypaný čaj, výběrová vína v dárkovém balení, spodně kvašená piva plzeňského typu Dráteník ochutnáte a neodoláte si pár lahví vypít i doma. 

K vánoční pohodě vám u čajovny a vánočního stromku zazpívá a zatančí například dětský soubor Vrbina, vyrobit si můžete svůj zvonek pod odborným vedením Heleny Holakovské z ateliéru VŮNĚ PROUTÍ a mnohé jistě potěšíme, že také vánoční hrnčířské a řemeslné trhy zpestří svou přítomností moderátorka Tereza Bébarová, která zde během víkendu nabídne svou kuchařku plnou skvělých receptů, rad a tipů „Čas na pečení“ a v neděli vám ji ráda osobně podepíše s věnováním pod stromeček.

Užijme si krásné Vánoce a všechny tradice s nimi spojené. Vstup je jako vždy zdarma a bez bariér.

 

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: