Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Našli jsme nabídku, cos hledal nebo zpět na výpis?  

3D-DYS / dyslexie je dar / od architektury k diamantové bradavce

3D-DYS / dyslexie je dar / od architektury k diamantové bradavce

Doprovodná výstava, která představí nejen 3D-ART zúčastněných umělců.

Křemencova 1
Praha 1, 11000
5sgallery.cz
5s@5sgallery.cz
Tel. 737501781

Národní galerie a 5s gallery představují projekt, který je jedinečný svým důrazem na aktuální sociální téma a propojující jej s uměním originálním způsobem. Autorkou projektu je umělkyně Dr. Alena Kupčíková, sama DYS, autorka slabikáře a testů pro prevenci dyslexie.

Motto výstavy – dar dyslexie – signalizuje vážnost, se kterou je projekt připraven hájit umění jako otevřenost představivosti a budování nenapadnutelného vnitřního systému, jeho následné zvnějšnění v umění. Dyslektik – umělec znovu nachází svou roli ve společnosti, která mu byla díky jeho znevýhodnění odňata.

Národní galerie hostí projekt v celé své šíři. V jeho rámci se uskuteční Den Dyslexie a výstava 3D-DYS, na níž se v pátém patře Veletržního paláce představí : Štěpán Beránek, Christl Mudrak, Alena Kupčíková, Markéta Korečková, Kryštof Rybák, Ivan Komárek, Jan pospíšil, Luděk Míšek.

Výstavu dopňuje doprovodná výstava k výstavě DYS-3D ve  5s gallery, která představí i nejen 3D-ART zúčastněných umělců.

Vstup je zdarma.

Workshopy k výstavě:
III. Den dyslexie – motto DAR DYSLEXIE  / 9. 9. / 10.00-20.00,  Malá dvorana (Veletržní palác)
Workshopy s lidmi s handicapem DYS. Představí se výtvarní umělci, tvůrci pomůcek a také ti, kteří s dyslektiky, dysgrafiky a hyperaktivitou žijí a pracují. Program doplní KINO DYS s filmy Jaroslava Černého o umělcích – ne jen dyslekticích. 
Doprovodné programy s vystavujícími -  výstava 3D-DYS 
18.9. / od 16 hodin, Nová syntéza (kavárna NG) / Kateřina Novotná – akademická sochařka. Workshop pro děti i dospělé – Najdi si svůj kabinet kuriozit.
19.9. / od 16 hodin, Nová syntéza  (kavárna NG) / Alena Kupčíková, (autorka projektu a vystavující). Workshop pro děti i dospělé  - Multimediální interaktivní Testy a Slabikář pro děti od 4 let, k možnému odhalení a prevenci počátečních problému pří čtení a psaní.
23.9. / od 16 hodin, ochoz 5. Patra (Veletržní palác) / Ivan Komárek a Alena Kupčíková – akademický malíři. Komentovaná prohlídka výstavy 3D – DYS, autoři představí svá díla nejen z výstavy
26.9. / od 16 hodin, Nová syntéza (kavárna NG)  / Štěpán Beránek a Kryštof Rybák – akademický sochaři. Workshop pro děti i dospělé - 3D
27.9. / od 16 hodin, ochoz 5. patra (Veletržní palác) / Kateřina Novotná – akademická sochařka. Komentovaná prohlídka výstavy 3D – DYS, autorka představí svá díla nejen z výstavy. 
3.10. / od 16 hodin, Nová syntéza   (kavárna NG) / Alena Kupčíková (autorka projektu a akademická malířka). Workshop pro děti i dospělé  - Multimediální interaktivní Testy a Slabikář pro děti od 4 let, k možnému odhalení a prevenci počátečních problému pří čtení a psaní.
4. 10. / od 16 hodin, ochoz 5. patra  (Veletržní palác)  / Markéta korečková akademická sochařka. Komentovaná prohlídka výstavy 3D – DYS, autorka představí svá díla nejen z výstavy.
7.10. / od 16 hodin, ochoz 5. patra  (Veletržní palác)  / Luděk Míšek a Jan Pospíšil – akademický sochaři. Komentovaná prohlídka výstavy 3D – DYS, autoři představí svá díla nejen z výstavy.


0 Kč
od
05. 09.
do
11. 11.
vizitka:
5s Gallery
kategorie:

kultura | galerie
lokace:
Praha 1

Také by Tě mohlo zajímat:

FALCON a.s.

Václavské náměstí 832/19
Praha 1, 110 00
www.falcon.cz

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kontaktů
Více výhod pro přihlášené

Galerie Jakubská

Thunovská 183/18
Praha 1, 11800
www.galeriejakubska.com/

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kontaktů
Více výhod pro přihlášené

LIMINIMIL Divadlo DISK

20.06. 19.30 Divadlo DISK

Tolikrát, kolikrát to bude potřeba. Nikdo neví proč.

Osobní záznam Oblíbený záznam Záznam oblíbené společnosti
Přidat do oblíbených

Sdílet:

Facebook

export do kalendáře
Více výhod pro přihlášené